• Адрес: София 1849, кв. „Кремиковци“ ул. „Св. Георги Победоносец“ 1А

За Нас

Добре дошли при Ecometal Engineering Ltd.

”Екометал Инженеринг” ЕООД е създадена през 2002 г. с основна дейност – търговия с отпадъци от черни и цветни метали.

Мисия и История

През 2009 г. бе обявена за ”Екологична фирма на годината”. Мисията на „Екометал Инженеринг” ЕООД е цялостно затваряне на технологичния цикъл за преработка на отпадъците и постигане на пълното им повторно оползотворяване.

Повече
Welcome banner Image

Предимства

 • Най-модерната в Източна Европа шредерна инсталация за преработка на излезли от употреба автомобили за скрап и метални отпадъци Metso Lindemann ZZ. До момента компанията е преработила над 110 000 стари автомобила.
 • Единствената в България инсталация за преработка на маслени филтри и инсталация за преработка на всякакъв вид излезли от употреба автомобилни гуми.
 • Първата внесена в България инсталация за преработка на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.
 • Модерен завод за обезжелезяване и сепариране на шлака от доменно и стоманодобивно производство до получаването на метален възврат и инертни материали.
 • Автомобилният парк на „Екометал Инженеринг” ЕООД включва над 80 товарни камиона, над 15 лекотоварни и леки автомобила и 6 автомобила тип „Пътна помощ”, над 50 специализирани машини, челни товарачи, индустриални багери и фадроми.
0+

Сделки

0+

Клиенти

0%

Доволни

Awesome Image
Дейността на фирмата е сертифицирана по стандартите за качество ISO 9001:2008 и за екология ISO 14001:2004.
Awesome Image
Защо Нас?

Базата на „Екометал Инженеринг” ЕООД в София е разположена върху 90 декара площ в подножието на Кремиковския Балкан и включва най-голямото разнообразие на рециклиращи съоръжения в Европа.

Нашите предимства:

 • Иновативност
 • Квалификация
 • Точност
 • Коректност
 • Кои са "Екометал Инженеринг"?

  Макар и да сме се появили през 2002 г., за това кратко време, в което развиваме дейността си на територията на България, ние сме успели да осъществим куп иновации и да ги наложим цялостно в бранша, в който се намираме.

  Този подход ни даде правото да станем сериозен фактор в търговията с цветни и черни метали.

  Този факт, от своя страна, ни дава шанс да представяме България в този немалък сектор.

 • Има ли фирмата ни сертификати и отличия?

  EcoMetal.bg е фирма, която може да се похвали не с едно или две отличия в областта на своя бранш. В него се раздават изключително много сертификати и признания от местен и глобален характер, но само най-трудещите се могат да се похвалят с подобни отличия.

  Това, че сме фирмата с най-модерната в Източна Европа шредерна инсталация, служеща за преработка на стари автомобили, е едно от нещата, които ни карат да се усмихваме в края на деня.

 • Кои са допълнителните плюсове на EcoMetal.bg, за които е добре да знаете?

  Ние сме фирмата, която първа внася в България цялостна инсталация за преработка на електрическо и електронно оборудване, което е излязло от употреба. Това също е плюс, който предпочитаме да бъде отбелязан.

  Разполагаме и с много модерен завод за премахване на железни детайли и малки елементи от шлака, произлязла от доменно и стоманодобивно производство. Това позволява получаването на метален възврат, който може да бъде използван.

 • Защо да изберете именно нас?

  Нашата база е едно от нещата, с които се гордеем изключително много. Постигната с много труд, всяка иновация, с която можем да се похвалим, днес служи за обогатяване на цял един български сектор.

  Големият мащаб, с който работим, е нещото, което ни позволява да съберем толкова много квалифицирани служители на едно място.

  Точността и коректността, с които обогатяваме работата си с нашите клиенти, са също част от онези положителни неща, с които не пропускаме да се похвалим.

 • Какви са цените, които предлагаме на нашите клиенти?

  Най-важният фактор, който вълнува повечето потребители е цената на услугите, които предлагаме ние от EcoMetal.bg.

  Достъпните суми, описани във всички оферти, които наши клиенти са получавали, е нещо, което допълнително би трябвало да наклони везните към това да ни предпочетете за ваш основен съюзник срещу непотребните метални отпадъци.